
TAV Yatırım Holding:
2005 yılında kurulan TAV Yatırım Holding inşaat, havacılık ve otopark işletmeciliği konularında faaliyet göstermektedir. TAV Yatırım Holding bünyesinde TAV İnşaat, TAV Havacılık, TAV Park ve Riva İnşaat şirketleri yer almaktadır.
TAV İnşaat:
Türkiye ve yurtdışında gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle kısa sürede sektörün liderleri arasına giren ve Ortadoğu Bölgesi’ndeki en aktif Türk müteahhitlerden biri olan TAV İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) 2014 yılı sıralamasında “havalimanı inşaatı” kategorisinde 1. sırada yer alarak dünyanın en büyük şirketi olmuştur. Faaliyette bulunduğu bölgelerde, havalimanı ve yüksek katlı bina projelerine imza atan TAV İnşaat’ın; gerçekleştirdiği projelerden bazıları arasında İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları, Doha’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminali, Medine Prince Mohammad Bin Abdülaziz Havalimanı ile 425 m yüksekliğiyle Ortadoğu’nun en yüksek binalarından biri olan Marina-101 Hotel & Residences projesi yer almaktadır. Şirketin Genel Müdürlüğü İstanbul’da olmak üzere Dubai, Abu Dabi, Doha, Cidde, Kahire, Bahreyn, Libya ve Gürcistan’da şubeleri bulunmaktadır.
TAV Yatırım Holding ve TAV İnşaat, SAP FC (Financial consolidation) ürününü kullanarak grup şirketleri ve projelerinin konsolide mali raporlamasını gerçekleştirmek amacıyla, 18 yıldır inşaat sektörünün güvenini kazanmış ve finansal raporlamalar konusunda uzman Çözümevi ile çalışmaya karar vermiştir.
Çözümevi’nin FC konusunda daha önce gerçekleştirdiği proje deneyimleri ve tecrübeleri bu seçimde önemli bir rol oynamıştır. Çözümevi, bu konudaki bilgi birikimi ve referansları ile Türkiye’de önde gelen firmalardan biridir.
16 Mart 2015 tarihinde başlayan projenin Çözümevi’nin tecrübeli danışmanlık ekibi ile Eylül 2015 tarihinde devreye alınması planlanıyor.
Proje ile elde edilecek hedefler:
- Mevcutta excel dosyaları üzerinden yürütülen konsolide raporlama sürecini otomatikleştirip süreci sistematik hale getirilmesi hedeflenmektedir.
- Sürecin otomatikleşmesi ile zaman ve insan gücünden tasarruf sağlanması amaçlanmaktadır.
- Paket girişlerindeki validasyonlar sayesinde kullanıcı hataları en az seviyeye indirilecektir.
- Şirketlerin birbiri ile olan ilişkileri sistemde tanımlanarak konsolidasyon çalıştırması yapıldığında sahiplik oranlarına göre eliminasyon, düzeltme kayıtları otomatik olarak oluşacaktır.
- Konsolide mali tablo ve dipnotlar sistem dahilinde çıkarılarak raporların daha kısa sürede alınması mümkün olacacaktır.